17 Ekim 2010

MAC Sponsorluğunda Sergi





Selamlar


Geçen hafta açılışı gerçekleşen, hava şartları ve saçma servis saatleri yüzünden katılamadığım, MAC'in sponsorluğunu yaptığı fotoğraf sergisi, 'Buradan Yetkililere Süslenmek İstiyoruz' hakkında sizleri bilgilendirmek istedim. Toplumsal duyarlılık konusunda hassas olduğumu anlamışsınızdır şimdiye kadar. MAC'i öncelikle hayvanlar üzerinde test yapmadığı için daha sonra AIDS fonu için taktir ediyorum.


İlk olarak biraz MAC'in AIDS fonundan söz etmek istiyorum. 1994 yılında kurulan bu fonun en büyük gelir kaynağı, çoğumuz severek kullandığı Viva Glam serisidir. Şimdiye kadar birçok ünlü ile çalışıldı bu koleksiyonda bildiğiniz gibi. Bu sene ise Lady Gaga ve Cyndi Lauper koleksiyonun yüzü oldular. Bugüne kadar dünya çapında 182 milyon $ bağış toplanmış bu fonda ve Türkiye'de satışı gerçekleşen Viva Glam koleksiyonunun tüm geliri ise Pozitif Yaşam Derneği'ne bağışlanmış. Yani aldığınız her Viva Glam ürünü ile siz de bu derneğe yardımda bulunuyorsunuz.

Gelelim sergiye. Sergi açılışı 14 Ekim'de oldu ve o gün Viva Glam Lipglass'ların da tanıtımı gerçekleşti. Sergi fotoğraf sanatçısı Fatih Akdan'ın geçtiğimiz 2 sene içinde çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşuyor. Bu fotoğraflar makyaj uygulamalarını içeren fotoğraflar.


'Makyaj yapmak ve güzelleşmek insanları yaşama bağlayan, güne daha pozitif bakmalarını sağlayanbir araç ve çoğumuz için bir anlamda topluma kendini ifade etme biçimidir. Günlük hayatımızdasürdügümüz kırmızı bir rujla daha renkli hissedebilir ya da siyah bir göz kalemi yardımı ilebakışlarımıza anlam katarız. İşte makyaj yaparken yüzümüzden aynaya yansıyan bu mutluluktanve yaşam sevincinden yola çıkan Fatih Akdan yakaladığı enstanteneleri bizlere geri yansıtarak bumutluluğu anlatmak istedi.' denmiş basın bülteninde.


Sergi 1 Kasım'a kadar Barbaros Point Otel Piola'da görülebilir. Ben kesinlikle gitmeye çalışacağım. Sizler de bir uğrayın derim :)


hnd











0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More