19 Ekim 2009

Makyaj Püf Noktaları #1-Denge

Selam herkese;
Bugün makyaj yaparken dikkat etmemiz gereken püf noktalarından birine değinmek istiyorum. Denge... Bana göre makyajda dengeyi sağlamak en önemli noktalardan biri.
Denge diyerek neyi kastediyorum?
Makyaj yaparken yüzünüzün sadece bir bölümünü ön plana çıkarmaktır denge. Mesela, ağır, koyu, ya da renkli bir göz makyajı yaptıysanız o gün dudaklarınızı oldukça doğal tutmalısınız. Bunun sebei dikkatleri sadece yüzünüzün belli bir bölgesine çekmektir. Yani gözlerinizi ön plana çıkarmak istiyorsanız dudaklarınızı geri plana itmelisiniz.
Peki nasıl yapabiliriz bunu? Eğerki göz makyajınız birazda olsa iddialıysa sadece bir dudak parlatıcısı, ya da lip balm sürerek görüntünüzü tamamlayabilirsiniz. Başka bir seçenek ise doğal dudak rengine yakın rujlar olabilir. Ten renginizden bir-iki ton koyu bir ruj mesela, ya da uçuk pembe bir ruj...
Peki o gün canınız kırmızı rujmu sürmek istiyor? Aynı kural burdada geçerli. Eğerki dudaklarınız çok iddialıysa göz makyajınızı oldukça doğal ve sade tutmalısınız. Mesela kırmızı dudaklarınızı tamamlamak istiyorsanız bir eye-liner ve bir maskara sürün ve makyajınız tamamdır.
Pırıltı içinde aynı şey geçerli. Mesela gözlerinizde pırıltılı renkler kullandıysanız dudaklarınızda pırıltıdan uzak durun. Eğerki mat farlar kullandıysanız dudaklarınızda istediğiniz kadar pırıltı kullanabilirsiniz. :)
Bunu tavsiye etmemin sebebi, bir disko topu gibi görünmemek. Pırıltı bazen başa bela olabilir. :)
Umarım bu yazı yardımcı olabilmiştir.

Sevgiler
hnd


1 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More